Hur skapar jag mysig stämning i barnrummet?

Ett barnrum kan bli hur mysigt som helst med några enkla knep. Du kan jobba med färg, material, unika möbler och dekorationer för att få till en mysig stämning i rummet. Vi ska ta en titt på vad du kan göra för att öka mysfaktorn i barnens rum med några enkla tips.

Ett mysigt barnrum är mer än en säng

Att skapa ett mysigt barnrum handlar om mer än en bekväm säng och förvaringslösningar. Du vill skapa en känsla av ett förtrollande utrymme som kittlar ditt barns fantasi, kreativitet och känsla av säkerhet.

Med rätt element och designdetaljer som barnrum anpassad väggdekoration så kan du förvandla vilket vanligt rum som helst till en oas av värme och infall. Ditt barn kanske tjatar om att få ha en naturpool i rummet. Det blir fullt möjligt om vi tänker oss att denna naturpool finns på en fototapet!

pool i barnrummet
En naturlig pool i barnrummet kan bli svårt att ordna men en bild på tapeten av poolen är ju en möjlighet…

Väggdekoration: Med väggen som en målardukt för kreativitet

Ett av de enklaste sätten att tillföra karaktär och charm till ett barnrum är genom väggdekoration som ovan nämnda fototapet. Det är viktigt att välja dekorationer som speglar ditt barns intressen och personlighet.

Du kan börja med att välja en väggfärg eller tapet som sätter tonen för resten av rummet. Välj gärna mjuka, dämpade färger som främjar avkoppling och lugn. Om du vill designa skyltar som piggar upp så är det fullt möjligt. Du kan ju beställa specialdesignade skyltar för barnrummet online.

Försök lägga till väggkonst, dekaler eller väggmålningar för att ytterligare förbättra utrymmet.

Några populära alternativ inkluderar:

  • Inspirerande citat
  • Nyckfulla illustrationer eller scener från ditt barns favoritsagoböcker
  • Interaktiva dekorationer som svarta tavlor eller magnetiska väggar

Kom ihåg att ditt barns rum ska vara ett utrymme där deras fantasi kan flöda, så var inte rädd för att tänka utanför ramarna när det kommer till väggdekoration för barnets rum. Om du tycker att man bör ha ett eget rum så anser du säkert också att detta rum ska få spegla en egna personligheten.

säng med tält
En säng med tält över huvudkudden är helt klart mysigt!

Mjuk belysning kan också skapa en känsla av komfort

Belysningen spelar en viktig roll för att skapa en mysig atmosfär. Välj mjuk, varm belysning för att få rummet att kännas mer inbjudande och bekvämt. Du kan uppnå detta på olika sätt. Det går att använda dimbara glödlampor, ljusslingor eller en nattlampa med ett varmt sken.

När du väljer en sänglampa så bör du överväga en med justerbar ljusstyrka eller ett mjukt, diffust ljus för att hjälpa ditt barn att övergå till sömn lättare. När rummet ska göras i ordning för en ny bebis måste du också tänka på föräldrars behov vad gäller belysning. Det finns mening med att tänka på alla som ingår i vårdsituationen som är en ny bebis!

Med ljus som skapar trygghet och gör det mysigare att amma eller ge flaska på natten så blir de första veckorna och månaderna en bättre period för alla inblandade.

Texturer och tyger som ni trivs med

Att införliva en mängd olika texturer och tyger i ditt barns rum kan få det att kännas varmare och mer välkomnande. Börja med att välja mjuka och bekväma sängkläder och lägg till mjuka kuddar, filtar eller gosedjur för extra gosighet.

mjuka sängkläder
Välj mjuka sängkläder med fint motiv

Områdesmattor kan också bidra till att skapa en mysig atmosfär samtidigt som de lägger till en touch av färg och stil till rummet. Glöm inte fönstret! Välj gardiner som erbjuder både ljusfiltrering och mörkläggningsmöjligheter beroende på ditt barns behov och preferenser.

Möbelval: Uppmuntra avkoppling!

När du väljer möbler för ditt barns rum så kan du tänka på bitar som uppmuntrar till avkoppling och komfort. En mysig läshörna med en bekväm stol, sittsäck eller golvkudde kan inspirera ditt barn att krypa upp i stolen med en bok.

En liten bänk vid foten av sängen eller vid fönstret kan ge extra sittplatser och ett utrymme för tyst reflektion. Flera unika stolar kan passa perfekt i rummet som flera barn delar på. Då har varje barn sin unika stol att sitta i.

nallar och stol

Skapa ett personligt utrymme

För att få rummet att kännas riktigt mysigt så bör du lägga till personliga detaljer som speglar ditt barns unika intressen och personlighet. Visa deras egna konstverk, familjefoton eller minnen från speciella evenemang.

Överväg att skapa en fotovägg eller minnestavla där ditt barn kan visa upp sina prestationer och favoritminnen. Genom att införliva dessa personliga element kommer utrymmet att kännas mer som en tröstande fristad för ditt barn. Det blir mysigt helt enkelt!