5 fördelar med naturpool

Det blir alltmer populärt med naturliga pooler. Om du har en tomt kan du välja att installera en pool som är mer som en damm eller sjö i mindre format. Detta ger en helt annan känsla än en klassisk pool som ska rengöras med klor.

Vi tar en titt på 5 fördelar med naturpool:

1. Rent och kemikaliefritt vatten

När du anlägger en naturpool använder du dig av växtlighet som kommer att rengöra vattnet. Om du får dig en kallsup är det inte farligt!

2. Naturlig look

Det ser naturligt och fint ut med en naturpool. Den ger ett helt annat intryck än den klassiska poolen. Många tycker att det ser underbart ut.

3. Du kan göra mycket själv

Det behöver inte bli så dyrt med naturpool om du bara väljer att göra så mycket som du kan själv. Du får förstås ta hjälp med förberedelse av marken då detta kan kräva maskiner och verktyg som du inte har och inte vet hur man använder.

4. Bra för djurlivet

En naturlig pool är också bra för djurlivet som finns omkring ditt hus. Det går ju att planera poolen så att den stämmer väl överens med hur miljön omkring ditt hus ser ut.

5. Du kan anpassa måtten som du vill ha dem

Om du vill att det ska vara riktigt djupt på ett ställe så är det möjligt. Du väljer själv form och djup och det ger många fina möjligheter med en naturpool.

Här kan du se hur en naturpool byggs: