Designa skyltar för din hemmiljö

Om du vill ha unik design för ditt hem ska du inte missa möjligheten att skapa unika skyltar. I ett hem kan skyltar vara en kombination av praktisk inredning och konst. Badrummets hängen kan markeras med lite finare skyltar med namn på person vars handduk hänger under skylten.

Du kan tälja egna skyltar av trä och måla på dessa om du är konstnärligt lagd. Eller så designar du skylten med hjälp av en dator och skickar till verkstad som kan göra träskyltar för att få en riktigt professionell look.

Exempel på konstnärliga hemmaskyltar

Det går att ge många fina exempel på designskyltar för hemmet. De behövs ju i stort sett i varje rum. I köket kan du vilja märka ut vad som finns var. Du kan också vilja ha en skylt som hänger som en tavla på väggen över din espressomaskin med instruktioner för hur den ska användas.

När du tänker till går det ju att göra skyltar för hemmets alla rum:

  • Dörrskyltar för varje rum
  • Skylt på ytterdörren som välkomnar gäster
  • Skylt på toaletten med instruktioner
  • Skylt i barnens rum med vackra ord
  • Skylt i garaget eller källare med märkning för förvaring
  • Namnskyltar för att duka bordet för gäster

Om du har lagt tid på att bygga naturpool kan du göra en rolig skylt som förbjuder fiske i din pool!

fiske förbjudet
Här fiskar vi inte!

Skyltar som gör det hemtrevligt

Ta en titt på den första bilden för denna artikel. Det är en skylt som normalt sett hade varit på en toalett på restaurang eller kanske i en butik. När du hänger den på din hemmatoalett blir det genast konst.

Hemmatoaletten är ju både för damer och herrar. Det är tänkvärt och något som kommer att skapa en viss stämning och effekt. Vi kan kanske kalla det för konst. Det blir både hemtrevligt och unikt med skyltar för hemmet.

Tiden då du var tvungen att beställa på postorder för att få fina hemdetaljer är sedan länge förbi. Nuförtiden kan du snabbt beställa en fin skylt för ditt hem online. Det går till och med att designa själv för att få något som blir precis som du tänkt dig.

Bjud in gäster med fina designskyltar

Om du tänker på saken är det ju verkligen härligt när gäster som kommer på besök möts av en inbjudande skylt. Om inget annat så är det ju skönt att veta att man har kommit rätt. Den som bor lite avsides eller i en trappuppgång med många lägenheter bör verkligen se till att ha en fin skylt på dörren som visar vägen.

Om du bor i ett privat hus så har du ju även tomt och parkering att märka upp. När det blir dags för en stor fest i din trädgård kan du även sätta upp skyltar som visar hur man kommer fram till dig med bil och cykel för de som inte har Waze.