Vad visades på möbelmässan i Stockholm 1991?

Den internationella möbelmässan i Stockholm var stor under 1990-talet. Möbelhandlare möttes för att bestämma sig för vad de skulle plocka in till sina butiker. Cirka 700 företag från många olika länder visade år 1991 upp sina möbler under fem dagars tid.

Då var det inte så inne med miljövänliga lösningar, naturpool och möbler av återvunnet material. Men hur såg möblerna på mässan ut år 1991?

Det var mycket tyg och färger

Fluffiga tygsoffor som kändes mer 1980-tal syntes på möbelmässan år 1991. Det var en hel del färg det året. Många möbler var klädda av tyg hellre än läder. Dessutom var trä populärt. Många av möblerna som visades upp såg redan slitna ut. De var behandlade för att se äldre ut.

Utöver att trämöbler slitits in så fanns det också detaljer som träpluggar utan funktion som bevisar att det är trä och inte plast.

Kvalitet var ett ledord på mässan

Möblerna på mässan höll hög kvalitet med trästommar och slitstarka tyger. Detta betydde förstås att det blev högre priser men inställningen var att köpare skulle se det fina i att satsa på kvalitet hellre än på billiga möbler. Furu var materialet som var i ropet. Och möbelhandlare pratade mycket om det där med kvalitet och möbler som klarar av påfrestningar.

Här kan du se ett TV-reportage från mässan: