Nya möbler av återvunnet material

Inredning måste inte bygga på slit och släng konceptet. Idag är det ju i ropet att försöka skapa hem och arbetsplatser som är naturliga. Precis som att du kan bygga en naturpool och ta till vara på de material som finns naturligt på din tomt kan du återanvända allt möjligt spill för att skapa nya fräscha möbler.

Nu är det förstås inte så lätt att som privatperson gå omkring och samla spillved, fiskenät och pantburkar för att skapa nya möbler till hemmakontoret. Det här är snarare ett koncept som rör möbeldesigners som kan tänka i nya banor då de tar fram framtidens heminredning.

Nya möbler med 3D-printing och återvunnet material

En intressant metod för att skapa nya möbler är 3D-printing. Denna kan dra nytta av material som har återvunnits. Man kan ju smälta ner plastföremål och skapa nya möbler av dessa. I och med att 3D-printing använder sig av pulver så går det att skapa detta pulver genom återvinning.

Dessutom kan man på ett kreativt sätt göra nya möbler med 3D-printing i kombination med andra material. Då det kanske finns en fin bas till en möbel så kan den byggas genom att man skriver ut vissa delar för att få en ny och unik pjäs som är gjord av sådant som redan fanns.

Här är det förstås också möjligt för privatpersoner att skapa nya möbler av återvunnet material. Om du är konstnärligt lagd och tycker om att pyssla kan du ju plocka isär sådant som ska till grovsopen för att göra nytt med det.