Viktigaste inredningen för hemmakontoret

Det är många som väljer att jobba hemma. Statistik visar att alltfler väljer att jobba hemifrån om det går och det ställer högre krav på den inredning vi har i hemmet. Om du sitter vid ett köksbord och jobbar så ska du komma ihåg att det fortsatt är ett köksbord trots att du använder det som skrivbord.

Det finn snågra saker som är viktigare än annat om du ska jobba hemifrån. Vi tar en titt på dessa…

En bra arbetsstol

För att sitta ergonomiskt behöver du en stol som ger dig gott stöd. Det kan vara en kontorsstol som går att ställa in efter din kropp eller kanske något ovanligare som en sadelstol.

Ett bord som har rätt höjd och plats för jobbet

Det är många som väljer bord som går att höja och sänka och det kan du även ha hemma. Men viktigast är förstås att du får plats med ditt jobb på bordet. Det ska vara enkelt att ställa fram allt från dator till pärmar på bordet.

Belysning som är bra för ditt jobb

Det får inte blänka i skärmen. Dessutom ska du ha gott om ljus för att se ordentligt även då det börjar skymma. Se till att du har belysning som går att justera så att den alltid är optimal för dig.

En ljudmiljö du trivs med

Du kanske inte kommer att lida av oljud då du jobbar när alla andra i ditt hushåll är på annat håll. Men om du har folk i hemmet när du jobbar kan du behöva hörselkåpor för att inte höra deras aktiviteter. Du kanske också vill investera i en ljudabsorberande skärm som dessutom får din arbetsplats att vara helt skild från annat i hemmet.

God förvaring av det du inte använder

Det som inte används bör inte ligga och stöka på bordet. Särskilt inte om du använder köksbordet som du nu behöver duka för fest! Se till att du har hyllor, hurts och allt annat som du kan tänkas behöva för smart förvaring.