Regeringen spenderade 400 000 kronor på ny inredning!

När det blev rödgrön regering med Stefan Löfven som ledare så var det också dags för ny inredning. Det sades då att även tomma lador skulle ha möbler. Men 400 000 kronor kan förstås verka lite väl överdrivet. Hur sjutton kan man lägga så mycket pengar på möbler?

Rosenbad skulle inredas

När Rosenbad skulle inredas så var det en hel del som skulle köpas in. Var det återvunna möbler eller kanske en naturpool de ville anlägga? Nej, det handlade om enkla saker som lampor, bord och gardiner. Så hur kunde det bli en så stor nota?

Löfven beställde bland annat två bord som gick på cirka 15 000 kronor styck. Men det är klart. Om man ska ha ett bra bord så kostar det ju. Vem vet vad som fanns där på Rosenbad innan.

Dessutom ville den nya regeringen ha fina mattor. De köpte en särskilt vacker Marocco matta som designats av Gunilla Lagerhem Ulberg. Den matan gick på omkring 23 000 kronor.

Lamporna gick också på över 11 000 kronor då det var designlampor av märket Birdie. Det var Margot Wallström som tyckte att dessa fina lampor var ett måste för att hon skulle kunna få arbetsro på Rosenbad. Man får ju bara hoppas att dessa dyra lampor också gillas av efterträdare så att det inte blir en ny utgift på tusentals kronor för nya lampor.

Gardiner för 200 000 kronor!

Det blev en del möbler och nya prylar men det som kostade allra mest var ändå gardinerna som Magdalena Andersson beställde. Det hela landade på över 200 000 kronor. Vi får hoppas att Rosenbad nu har vackra ombonade fönster för den notan.