På framtidens zoo är det du som sitter i bur!

Idag ser ett vanligt zoo ut på ett visst sätt. Visst kan man jobba med naturpool för att skapa en damm för sälar som känns som på riktigt. Men det är ändå så att djuren sitter i sina burar och vi människor strövar fritt från bur till bur. Fast det kan det bli ändring på nu när den danska arkitektbyrån Bjarke Ingels Group kommer med konceptet Zootopia.

Det handlar inte om filmen med samma namn utan om en form av djurpark där djuren går fria och människor får vara i burar gömda bakom växtlighet och speglar.

Det här kan vara framtidens djurpark

I dansk och utländsk press har detta koncept fått stor uppmärksamhet. Det kallas för framtidens djurpark där djuren får en helt annan tillvaro. Tanken är förstås att vi människor ska få en mycket bättre upplevelse av djurlivet då vi inte stör det som är fallet i dagens djurparker med burar.

Om detta koncept kommer att förverkligas så blir det åp danska GivskudZoo som är en 50 år gammal djurpark. Där finns det gott om plats och möjlighet att bygga upp en miljö där människor göms och djuren får vara fria!