Lyft dukningen med servettringar

En servettring kan vara allt som krävs för att få till elegant dukning. Det här är ett litet redskap som ofta glöms bort. Men inte måste du vara kunglighet för att ha egna servettringar. Det fina med servettringen är att det finns så många olika stilar och design.

Eleganta servettringar till middagen

För en middag med gäster så kan det vara fint med lite elegantare servettringar. Du kan välja något i metall som passar väl med resten av dukningen. Här bör du tänka på vad du tycker är finast. Om du väljer servettringar som du tycker är vackra så är det ganska troligt att de rimmar väl med resten av inredningen i ditt hem.

Naturliga servettringar du gör själv

Du kan också skapa egna servettringar. Om du plockar blåbärsris kan du binda en ring som blir en servettring. Det blir förstås en engångsring. Riset kommer ju att torka och förlora den gröna färgen. Så det här är ett tillfälligt val för en specifik tillställning. Kanske för midsommar.

Servettringar av trä är klassiska

Det finns också vackra servettringar av trä som kan upplevas som klassiska och solida. De kan ha en mjuk och varm form som passar mycket bra för olika typer av dukning. Trä bidrar ju ofta med värme så för vinterns dukningar kan det verkligen passa med träservettringar.