Frilansa utan eget företag

Som tur är utvecklas det hela tiden nya idéer och företag som skapar möjligheter för andra att nå sina drömmar. Bland annat har det dykt upp flera företag under de senaste åren som erbjuder möjligheten att vara egenanställd.

173-musiker-utan-företagOavsett vilken idé du har haft som innebär att du ska sälja en tjänst eller liknande har det tidigare inneburit att du har varit tvungen att registrera ett eget företag. Det kan vara ett skrämmande projekt i mångas ögon varpå en hel del drar sig för att ta det där klivet ut på främmande vatten och prova sina vingar. Men i och med att möjligheten att vara egenanställd har intagit marknaden har allt fler kunnat uppnå sina drömmar.

Vad innebär det då att vara egenanställd? Jo, när du är egenanställd behöver du inte starta ett företag och lära dig alla de där ekonomiska begreppen och sköta bokföringen på egen hand. Nu får du hjälp med det istället. Du skapar nämligen ett konto hos ett företag som erbjuder den här sortens tjänst och börjar jobba. När du har skickat en beställning till en kund fakturerar du denne precis som om du hade ett eget företag.

Fördelen med detta är att du slipper tänka på skatterna och avgifterna själv. Det sköter nämligen företaget åt dig i samband med att du skapar fakturan. Dessutom får du din lön utbetald inom ett par bankdagar medan kunden fortfarande har 30 dagar tills förfallodatumet. Det är helt enkelt väldigt smidigt och det här har också öppnat upp stora möjligheter att försöka ta tag i en situation om du till exempel inte har fått något jobb hos en arbetsgivare. Nu kan du bli din egen chef istället.

Jobba hemifrån

Många människor drömmer om att få jobba hemifrån och med egenanställning är detta möjligt. Det beror så klart på vad det är du jobbar med. Det går bra att fakturera utan företag om du är musiker genom Cool Company och då behöver du rimligen ge dig ut på en spelning först.

En annan fördel med detta är att även studerande kan använda tjänsten och fakturera själv under studietiden. På så sätt kan man utöka och dryga ut studentkassan lite grann under studietiden helt på sina egna villkor. Man tar ju på sig så mycket jobb man känner att man klarar av vid sidan om studierna. Antalet egenanställda har ökat enormt under de senaste åren. Något som den stora arbetslösheten förmodligen ligger bakom.

Om du har en anställning på ett företag redan och känner att du vill prova på något eget är det här ett ypperligt sätt att börja med små steg. Du kan börja jobba lite med ditt eget vid sidan av och så småningom kommer du förhoppningsvis ha fått så pass många kunder att du kan göra detta på heltid. Planera dina egna arbetsdagar och utnyttja dagens timmar som du önskar själv.

Börja frilansa och se hur långt du kommer utan att starta ditt eget företag. Fakturera och få ut dina pengar till ditt konto inom ett par dagar och utveckla ditt arbete helt på egen hand från och med nu.

I media

Medierna har uppmärksammat trenden att bli egenanställd som ökat något enormt. I dag finns det flera olika företag som är egenanställningsföretag. Dessa är värda att titta närmare på för att du ska hitta den tjänst som du känner är den allra bästa för dig.

Läs igenom all information noga så att du helt är med på noterna för vad som gäller om du arbetar som egenanställd hos ett visst företag. Bra saker att vara på det klara med är till exempel hur många procent som dras från din lön för att du använder tjänsten samt hur snabbt dina pengar betalas ut. Det kan nämligen variera mellan olika egenanställningsföretag. I Barometern uppmärksammades ett Kalmarbaserat egenanställningsföretag som grundads då man insåg att det saknades den här typen av tjänst på marknaden i dag. Bland annat för de som helt enkelt inte vågar starta ett eget företag eller känner att de omsätter tillräckligt mycket för att det ska vara lönsamt.